loading...

هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

بازدید : 498
سه شنبه 12 اسفند 1398 زمان : 11:38
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

نیازهای اولیه و اساسی کودکانکدام‌اند؟ امروزه با گسترش یافتن شبکه‌های مجازی تبلیغات گسترده‌ای در زمینه نیازهای کودکان انجام می‌شود. در این میان بسیاری از والدین از قرار گرفتن در معرض انبوهی از اطلاعات و توصیه‌ها احساس سردرگمی‌کرده و نمی‌دانند که باید دقیقاً به کدام یک از این موارد بپردازند. توجه به این نیازها و ضرورت پرداخت به آن باعث می‌شود کودک در تمام مراحل رشدی از کودکی تا بزرگسالی دچار مشکل نشود و خلاء در زندگی خود احساس نکند. بنابراین باید بتوانید نیازهای آنان را اولویت‌بندی کرده و به رفع آنان بپردازید. در ادامه مقاله به بررسی بیشتر این موضوع خواهیم پرداخت پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

تماس با مشاور

منبع : نیازهای اولیه و اساسی کودکان و ضرورت توجه به نیازهای کودک

نیازهای جسمانی از نیازهای اولیه و اساسی کودکان

نیازهای اولیه و اساسی کودکانهم در سطح جسمانی و هم در سطح روانی باید مورد توجه قرار بگیرد. نادیده گرفتن هرکدام از این نیازها به خصوص در سال‌های اولیه زندگی می‌تواند منجر به آسیب‌های جدی در آینده شود. ما در ادامه ابتدا به انواع نیازهای جسمانی در کودکان پرداخته‌ایم.

نیاز به غذا و سرپناه

نیاز به غذا و سرپناه یکی از اولیه‌ترین نیازهای هر انسان است. با توجه به اینکه کودکان قادر به رفع این نیازها در خود نیستند اولین و مهم‌ترین مسئولیت هر والد یا مراقبی این است که بتواند کودک را سیر نگه دارد و در مکانی امن از او مراقبت کند. کیفیت غذایی که فرزند شما در سال‌های اولیه زندگی دریافت می‌کند می‌تواند در سلامت بزرگسالی او نقش تعیین کننده‌ای داشته باشد. به طوری که تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که در نوزادی از شیر مادر تغذیه می‌کنند نسبت به سایر افراد سیستم ایمنی قوی‌تری را شکل می‌دهند و همچنین کمتر به بیماری‌هایی نظیر سرطان مبتلا می‌شوند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه فوائد شیر مادر کلیک کنید.

نیاز به امنیت جسمانی

تأمین کردن امنیت جسمانی کودک پس از غذا و سرپناه یکی از اولیه‌ترین نیازهای او را تشکیل می‌دهد و جزء اصلی‌ترین وظایف هر مراقبی از جمله والدین محسوب می‌شود. کودکان به خصوص در سنین پایین‌تر قادر به دفاع کردن از خود نیستند. در نتیجه این شما هستید که مسئولیت حفاظت از آن‌ها در برابر هرگونه تهدید را به عهده دارید. قرار گرفتن در معرض تهدیدهای جسمانی خطرناک در سنین پایین می‌تواند تا بزرگسالی در خاطره کودک زنده بماند و زمینه بروز برخی اختلال‌های روانی نظیر اختلال استرس پس از سانحه را فراهم کند.

مراقبت کردن از کودک از همان دوران بارداری شروع می‌شود و جنبه‌های بسیار گسترده‌ای از نحوه لباس پوشاندن کودک تا مراقبت از او در برابر تهدیدهای جانی را در برمی‌گیرد. به همین خاطر لازم است که والدین قبلاً از اینکه بچه‌دار شوند آموزش‌های لازم را در این زمینه دریافت کنند تا از سر ناآگاهی به کودک آسیبی وارد نشود.

برای شناخت بیشتر در زمینه جنس لباس نوزاد و کودک کلیک کنید.

نیاز به داشتن خواب کافی

داشتن خواب کافی به خصوص در سال‌های اولیه رشد و در دوران نوزادی برای کودکان از اهمیت بسزایی برخوردار است چرا که بسیاری از جنبه‌های رشد مغز و تشکیل حافظه در جریان خواب اتفاق می‌افتد. به همین خاطر لازم است که بتوانید در مورد ساعات خواب مورد نیاز فرزند خود اطلاعات کافی داشته باشید و با استفاده از روش‌های مناسب به او کمک کنید تا در طول خواب آرامش بیشتری را تجربه کند.

برای آشنایی بیشتر در مورد میزان خواب کودکان کلیک کنید.

نیازهای روانی و هیجانی از نیازهای اولیه و اساسی کودکان

خانواده‌ها اغلب برای رفع نیازهای جسمانی اهمیت بیشتری قائل هستند و بیماری‌های جسمانی را نیز به دلیل دیده شدن بیشتر جدی می‌گیرند. در حالی که امروزه روانشناسان بر اهمیت بهداشت روان کودکان تأکید بسیاری می‌کنند تا جایی که آن‌ها دریافته‌اند اگر کودکان در سال‌های اولیه عمر خود محرومیت عاطفی را تجربه کنند این امر می‌تواند در آن‌ها به انواع تأخیرهای رشدی بیانجامد و عقب‌ماندگی‌های خفیف تا شدید را رقم بزند. این وضعیتی است که امروزه متخصصین آن را ناکامی‌در رشد غیر ارگانیک می‌نامند.

در نتیجه لازم است که از همان ابتدای تولد فرزندتان بتوانید فضای عاطفی و صمیمانه مناسبی را برای او به وجود بیاورید. این ارتباط با شکل دادن سبک‌های دلبستگی ایمن در فرزندتان می‌تواند در کیفیت روابط عاطفی آینده فرزندتان نیز تأثیرگذار باشد. ما در ادامه به انواع نیازهای روانی و عاطفی کودکان به طور جداگانه پرداخته‌ایم.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ناکامی‌در رشد غیر ارگانیک کلیک کنید.

نیاز به عشق و محبت

اولین و مهم‌ترین نیاز روانی هر کودک دوست داشته شدن بی‌قید و شرط است. در نتیجه تلاش کنید حتی زمانی که از فرزندتان عصبانی و ناراحت هستید به او نشان دهید که با این وجود همچنان دوستش دارید. یکی از اشتباهاتی که بسیاری از والدین مرتکب می‌شوند این است که در مورد بدرفتاری‌های فرزندشان او را تهدید به دوست نداشتن می‌کنند و یا از جملاتی نظیر اینکه من دیگر مادر تو نیستم استفاده می‌کنند. این مسئله به دلبستگی کودک آسیب می‌رساند و او را با اضطراب‌های مختلف و ترس از دست دادن مواجه می‌کند که می‌تواند تا بزرگسالی همراه کودک باقی بماند.

نیاز به آموزش

آموزش و تربیت درست یکی از نیازهای اصلی هر کودکی است. به همین خاطر لازم است که از ابتدا توجه کنید چه محتواهای تربیتی را در اختیار فرزندتان قرار می‌دهید و چه برنامه‌ای برای آموزش او دارید. این یکی از مسئولیت‌های مهم شماست که در مورد مهد کودک و مدرسه فرزندتان به اندازه کافی تحقیق کنید و در کنار آموزش‌های علمی‌برای یادگیری درس‌های زندگی توسط او نیز ارزش قائل شوید.

برای شناخت بیشتر در زمینه آموزش به کودکان کلیک کنید.

نیاز به یادگیری مهارت‌های اجتماعی

کودکان شما قرار هستند که در آینده در جامعه حضور داشته باشند و در کنار دیگران کار و فعالیت کنند. آن‌ها برای موفقیت در این امر نیاز دارند تا بتوانند قوانین جامعه را بیاموزند، با آداب معاشرت آشنا شده و برای احساسات و عقاید سایر افراد ارزش قائل شوند. در نتیجه لازم است که شما به عنوان والدین در جهت آموزش مهارت‌های اجتماعی از همان سال‌های اولیه کودکی فرزندتان تلاش کنید.

ساختارمندی از نیازهای اولیه و اساسی کودکان

یکی دیگر از نیازهای اصلی هر کودکی این است که بتواند ساختارمندی را تمرین کند و با قوانین و محدودیت‌های زندگی آشنا شود. این در حالی است که بسیاری از والدین این اشتباه را مرتکب می‌شوند که فکر می‌کنند کودکان در سنین پایین نیاز به هیچ قید و بندی ندارند و نباید آن‌ها را محدود کرد. افرادی که با تربیت این والدین به صورت سهل گیرانه بزرگ می‌شوند اغلب در آینده در جامعه برای رعایت کردن حد و مرزها با مشکلات بیشتری مواجه می‌شوند و همواره همانند یک کودک خردسال انتظار دارند که دنیا تمام انتظارات آن‌ها را برآورده کند.

سؤالات متداول درباره از نیازهای اولیه و اساسی کودکان

- کودک زیر یک سال به غیر از شیر مادر به دریافت چه غذاهایی نیاز دارد؟

کودکان در سنین زیر یک سال هنوز معده‌ حساسی دارند و نمی‌توانند هر ماده غذایی را هضم کنند. مهم‌ترین ماده غذایی مورد نیاز آن‌ها در این زمان همچنان شیر است اما در کنار آن شما می‌توانید از غذاهای کمکی نظیر کته برنج، حریره بادام، فرنی و میوه‌های له شده استفاده کنید.

برای شناخت بیشتر در مورد غذای کودک زیر یک سال کلیک کنید.

- فرزندم به دلیل بی‌اشتهایی دائماً از خوردن غذاهایی که برای رشد او مناسب است خودداری می‌کند. برای رفع این مشکل باید چه کاری انجام دهم؟

بی‌اشتهایی کودکان در بسیاری از موارد ممکن است ریشه‌های روانی داشته باشد و از اضطراب‌ها و ناراحتی‌های کودک ناشی شود. به همین خاطر ممکن است هرچقدر غذای خوشمزه برای فرزندتان فراهم کنید برای او تفاوتی نداشته باشد. در این شرایط لازم است تا بتوانید روی ارتباط خود با کودکتان تمرکز کنید و بتوانید نسبت به ترس‌ها و نگرانی‌های او آگاهی پیدا کنید. مراجعه به یک روانشناس کودک در این شرایط می‌تواند تا حد زیادی به شما کمک کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بی اشتهایی کودکان کلیک کنید.

- کودکان در زمان مدرسه بیشتر به خوردن چه مواد غذایی نیاز دارند؟

کودکان در ساعات مدرسه به غذاهایی نیاز دارند که بتوانند انرژی کافی را برای آن‌ها فراهم کنند و عملکردشان را تقویت کنند. از جمله این مواد غذایی می‌توان به میان وعده‌های حاوی فیبر و پروتئین اشاره کرد. این میان وعده‌ها هرچقدر چربی و قند کمتری داشته باشند از سلامت بالاتری برخوردارند.

برای آشنایی بیشتر در مورد میان وعده سالم برای کودکان کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه نیازهای اولیه و اساسی کودکانمی‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسیحامی‌هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

منبع : نیازهای اولیه و اساسی کودکان و ضرورت توجه به نیازهای کودک

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 6

آمار سایت
  • کل مطالب : 65
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 20
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 60
  • بازدید کننده امروز : 58
  • باردید دیروز : 4
  • بازدید کننده دیروز : 5
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 114
  • بازدید ماه : 1153
  • بازدید سال : 3140
  • بازدید کلی : 110582
  • کدهای اختصاصی