راههای غلبه بر ترس و اضطراب ناشی از کروناچیست؟ این روزها اخبار مرتبط با شیوع ویروس کرونا تمام صفحات مجازی را اشغال کرده و به داغترین موضوع مورد بحث در میان افراد تبدیل شده است. این ویروس به دلیل قدرت بالایی که در انتشار دارد ترس و اضطراب همگانی را برانگیخته و با توجه به آسیب پذیری روانی متفاوت افراد جامعه، باعث بروز علائم اضطرابی بسیار شدید در برخی افراد شده است. البته راهکارهایی مانند افزایش آگاهی، محدود کردن استفاده از فضای مجازی و استفاده از تکنیکهای آرامش بخش میتواند به کاهش ترس و اضطراب کمک کند. اگر شما هم این روزها با نگرانی و اضطراب بسیار زیادی روبهرو هستید مطالعه این مطلب میتواند برای شما سودمند باشد.
برای دریافت مشاوره در زمینه راههای غلبه ترس و اضطراب ناشی از کرونامیتوانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامیهنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : راههای غلبه بر ترس و اضطراب ناشی از کرونا
اهمیت غلبه بر استرس و اضطراب ناشی از کرونا
این روزها با فراگیر شدن اخبار ویروس کرونا اکثر ما میزانی از ترس و اضطراب را تجربه کردهایم. با این حال شدت گرفتن علائم اضطرابی میتواند زنگ خطری جدی برای همه ما باشد چرا که استرس و اضطراب زیاد یکی از اصلیترین عواملی هستند که میزان پاسخدهی سیستم ایمنی را تحت تأثیر قرار میدهند و در نهایت منجر به سرکوب این سیستم میشوند. از آنجایی که تقویت سیستم ایمنی مهمترین راه مبارزه با این ویروس محسوب میشود کاهش اضطراب به عنوان یکی از راهکارهای پیشگیری مهم تلقی شده و لازم است که همه افراد جامعه نسبت به آن گاهی کافی داشته باشند و در جهت آن کاری انجام دهند. همچنین در صورتی که سوالی در این زمینه داشته باشید میتوانید از مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامیهنر زندگی کمک بگیرید.
راههای غلبه بر ترس و اضطراب ناشی از کرونا | تشخیص اضطراب سالم از اضطراب بیمارگون
درست است که اضطراب باعث ایجاد حالات ناخوشایندی در ما میشود. اما تجربه اضطراب به خودی خود امری منفی نیست و اتفاقاً میتواند برای انسان سودمند باشد. برای مثال تجربه سطح متوسطی از استرس به شما کمک میکند تا بتوانید از خطرها و آسیبهای پیرامون خود آگاه باشید و برای پیشگیری و محافظت از خود کاری انجام دهید. در حقیقت سطح خفیف تا متوسط استرس برای واداشتن انسان به انجام اعمال خود مراقبتی لازم است. اما مشکل زمانی ایجاد میشود که این اضطراب شدت بسیاری پیدا کند و باعث شود که اعمال و عملکرد روزانه شما تحت تأثیر آن کاهش یابد.
علائمیکه به شما کمک میکنند تا اضطراب ناسالم یا بیمارگون را در خود تشخیص دهید موارد زیر را شامل میشوند.
- داشتن تفکر فاجعه ساز (برای مثال این فکر که کرونا همه ما را نابود خواهد کرد یا نمیتوانیم از این موضوع جان سالم به در ببریم).
- داشتن افکار مزاحم و وسواسی در مورد بیماری به طوری که نتوانید افکار استرسزای مرتبط با این بیماری را از سر خود بیرون کنید.
- انجام رفتارهای بسیار افراطی برای پاکیزگی به طوری که نسبت به دیگران بسیار غیر نرمال به نظر بیاید و بیشتر از پیشگیری به اعمالی آسیبزا تبدیل شود.
راههای غلبه بر ترس و اضطراب ناشی از کرونا
ما در ادامه به چند توصیه مهم پرداختهایم که در شرایط بحران به شما کمک میکنند تا بتوانید در عین حال که آرامش خود را حفظ میکنید برای سلامت خود و خانوادهتان تلاش کنید.
توجه به دستاوردهای مثبت در علم پزشکی
همان طور که گفته شد بسیاری از افراد در این شرایط دچار تفکر فاجعه سازی میشوند. آنها احساس میکنند که هیچ راه فراری ندارند و این ویروس همه چیز را نابود خواهد کرد. در این شرایط به یاد آوردن تجربیات مشابه تاریخی و توان بشر در غلبه کردن به آنها میتواند در کاهش افکار آزاردهنده مؤثر باشد. در واقع ویروسهای بسیار سختتر از کرونا نیز در گذشته در بین مردم شایع شده و در نهایت علم پزشکی توانسته بر آن غلبه کند. در نتیجه باید بتوانید دیدگاه معتدلی در این باره داشته باشید و بدانیم که این مشکل نیز در نهایت کنترل خواهد شد.
آگاهی در مورد بروز رفتارهای وسواسی از راههای غلبه بر ترس و اضطراب ناشی از کرونا
بسیاری از افرادی که در این شرایط دچار رفتارهای وسواسی میشوند به دلیل استرس بسیار شدید آگاهی چندانی از نامتعارف بودن رفتارهای خود ندارند. همین امر باعث میشود که این رفتارها تداوم پیدا کرده و آسیبهای بیشتری را به بار بیاورند.
یکی از تفاوتهای مهمیکه در این زمینه وجود دارد این است که رفتارهای وسواسی اغلب از نوعی آیینمندی خاص برخوردارند. برای مثال ممکن است که شما هر بار احساس کنید که باید به دفعات خاصی مثل 7 بار دستهای خود را بشویید تا از تمیز بودن آن اطمینان پیدا کنید. همچنین ممکن است رفتارهای شستوشو را به شیوههای خاص و منحصر به فردی انجام دهید که همه اینها نشانگر رفتارهای وسواسی هستند و به مداخله روان شناختی نیاز دارند.
در این شرایط برای کاهش اضطراب خود و پایان دادن به رفتارهای آسیبزا با یک درمانگر روانشناس در تماس باشید. اگر به خاطر ترس از واگیر بیماری نمیخواهید به مراکز درمانی مراجعه کنید استفاده از مشاوره آنلاین و تلفنی میتواند گزینههای جایگزین مناسبی باشد.
برای آگاهی بیشتر در زمینه مشاوره تلفنی کلیک کنید.
محدود کردن استفاده از فضای مجازی و منابع خبری ناموثق
یکی از منابع بسیار تأثیرگذار در افزایش استرس و اضطراب شما همین گوشیها و ابزار الکترونیک است. شما با باز کردن هر شبکه اجتماعی امروزه با سیلی از اخبار نگران کننده در مورد ویروس کرونا مواجه میشوید که ظرفیت روانی شما را کاهش میدهند و باعث بروز واکنشهای ناسالم میشوند.
برای اینکه بتوانید استرس و اضطراب خود را کنترل کنید ساعات استفاده از اینترنت و شبکههای اجتماعی را در این روزها محدود کنید و تنها چند خبرگزاری معتبر را برای دریافت آموزشهای بهداشتی لازم دنبال نمایید. البته رعایت کردن این نکته برای بسیاری از افراد به خصوص در این روزها که بیشتر مشاغل و دانشگاهها تعطیل هستند دشوار است. با این حال باید تلاش کنید تا جایگزینهای مناسبی به جای گوشی همراه پیدا کنید و اوقات فراغت خود را بهتر مدیریت کنید.
استفاده از تکنیکهای آرامش بخشی از راههای غلبه بر ترس و اضطراب ناشی از کرونا
در روانشناسی تکنیکهای مختلفی وجود دارد که به شما کمک میکنند اضطرابهای حاد را مدیریت کنید و کنترل اوضاع را در دست داشته باشید. از جمله این تکنیکها میتوان به ریلکسیشن، مراقبه، تمرینهای ذهن آگاهی و تکنیکهای تنفسی اشاره کرد. اگر در این زمینه اطلاعات چندانی ندارید کمک گرفتن از روانشناسان و مراجعه به کتابهای خودیاری میتواند به افزایش مهارت شما در این زمینه کمک شایانی کند.
برای شناخت بیشتر در زمینه ریلکسیشن و ذهن آگاهی کلیک کنید.
سؤالات متداول
- من در برابر اخبار مرتبط با کرونا ویروس هیچ واکنش اضطرابی را تجربه نمیکنم و ترس خاصی از این موضوع ندارم آیا مسئله امری غیر طبیعی است؟
همان طور که در طول متن گفته شد تجربه سطحی از اضطراب به شما کمک میکند تا بتوانید از خطر موجود در پیرامون خود آگاه شوید و برای انجام اقدامات بهداشتی احساس ضرورت کنید. اگر آرامش و عدم اضطراب شما در حدی باشد که باعث نوعی سهل انگاری شود و مانع اقدامات ضروری شما درباره پیشگیری از ویروس کرونا باشد به عنوان یک واکنش ناسالم در نظر گرفته میشود که به بررسیهای بیشتری نیاز دارد.
- استرس چگونه باعث تضعیف سیستم ایمنی میشود؟
در حالت استرس بدن در شرایط خاصی قرار میگیرد که به آن واکنش جنگ و گریز گفته میشود. در این شرایط تمام اندامها برای نوعی اقدام فوری آماده میشوند. برای مثال خون به سرعت به سمت اندامهای انتهایی نظیر کف دستها انتقال پیدا میکند و به همین خاطر شما علائمینظیر تعریق در کف دست و افزایش ضربان قلب را احساس میکنید.
حال اگر این شرایط برای مدت طولانی پایدار بماند، به مرور بدن تحت تأثیر هورمون کورتیزول که در زمان استرس ترشح میشود، دچار آسیبهای فراوان میشود که یکی از نتایج آن تخریب سیستم ایمنی است. همچنین عدم خون رسانی به اندامهای داخلی میتواند به بروز مشکلات متعدد جسمانی نظیر احساس درد در ناحیه معده و احساس تنش در عضلات نیز بیانجامد. برای اطلاع از انواع روشهای
کاهش استرس
کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه راههای غلبه ترس و اضطراب ناشی از کرونامیتوانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامیهنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : راههای غلبه بر ترس و اضطراب ناشی از کرونا