ماندن بر سر دوراهی نگهداری از پدر و مادر مسن در منزل یا خانه سالمندان ممکن است ذهن شما را هم درگیر کرده باشد. بسیاری از افراد در سنین پیری برای انجام کارهای روزمره خود به کمک نیاز دارند. اگر تصمیم به سپردن آنها به
خانه سالمندانداشته باشید ممکن است با واکنش منفی دیگران مواجه شوید؛ «چرا میخواهید او را به خانه سالمندان بفرستید، خودتان نمیتوانید از او مراقبت کنید، این همه برای شما زحمت کشیدند». مسلما فرستادن عزیز خود به خانه سالمندان تصمیمیدشوار است؛ از طرفی سرزنشها و قضاوتهای اطرافیان، استرس و فشار روحیتان را بیشتر میکند. اما از طرفی خودتان نیز قادر به نگهداری از سالمندتان نیستید. برای آنکه بتوانید تصمیم دقیقتری برای سالمند خود بگیرید با ما در این مقاله همراه باشید. توصیه میکنیم در این زمینه مقاله
سالمندان
را نیز مطالعه کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه خانه سالمندانمیتوانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامیهنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : خانه سالمندان خوب یا بد؟ | مزایا و معایب خانه سالمندان
خانه سالمندان | مراقبتهای سنین سالمندی
سالمندی دورهای حساس از زندگی است که توانایی استقلال فرد به دنبال ابتلا به بیماریهای جسمیو ذهنی کمتر میشود. به عنوان مثال زمانی که فرد سالمند مبتلا به آلزایمر است و امکان مراقبت از خودش را ندارد، ممکن است فشار زیادی روی شما به عنوان مراقب وارد شود. برای کسب اطلاعات بیشتر از آلزایمر کلیک کنید.
از طرفی صحبت کردن و ارتباط عاطفی با افراد مسن بسیار اهمیت دارد. مشغلههای کاری و زندگی باعث میشود که نتوانید برای فرد سالمند وقت کافی بگذارید پس او ناچار است بیشتر اوقات را در تنهایی سپری کند که میتواند باعث بروز علائم افسردگی در او شود. فراهم کردن محیطی امن و رضایت بخش برای سالمندان اهمیت زیادی دارد. برای اطلاع از
علائم افسردگی
و روشهای
درمان افسردگی
کلیک کنید.
خانه سالمندان ، خوب یا بد؟
عوامل مختلفی مانند مشکلات جسمانی خودتان، نیاز به مراقبتهای ویژه سالمند، فضای نامناسب محیط خانه، مشغله زیاد، نگرانی برای فروپاشی زندگی زناشویی ممکن است برای شما چارهای جز فرستادن پدر یا مادرتان به خانه سالمندان نگذارد. در ادامه به بررسی مزایا و معایب خانه سالمندان میپردازیم:
مزایای خانه سالمندان
در شرایطی که سالمند دچار بیماری خاصی است و امکان مراقبهای ویژه از او را ندارید، خانه سالمندانمیتواند گزینه مناسبی باشد، دوران نقاهت را میتواند در مکانی تحت نظارت پزشک و پرستار سپری کنند و پس از بهبودی به جمع خانواده برگردد.
برای فردی که در خانه به تنهایی زندگی میکند و به دلیل ناتوانی جسمی، توانایی مراقبت از خود یا برقرای ارتباط با جامعه را ندارد، خانه سالمندان میتواند شرایطی را فراهم کند که با هم سن و سالان خود معاشرت داشته باشند و اوقات خود را با شرکت در برنامههای گروهی بگذرانند. در خانه سالمندان به صورت شبانهروزی مراقبتهای ویژه انجام میشود و در صورت نیاز به فوریتهای پزشکی مراقبانی هستند که همواره اقدامات مناسب را انجام دهند.
معایب خانه سالمندان
معمولا سالمندان ترجیح میدهند سالهای باقی مانده عمر خود را در خانه خود، در کنار فرزندان و خانواده خود سپری کنند برای فرد سالمندی که به دلیل بیماری دچار افسردگی شده است، رفتن به خانه سالمندان افسردگی او را تشدید میکند؛ چرا که حس طرد شدن از سوی عزیزانش به او فشار مضاعفی وارد میکند. ممکن است فضای خانه سالمندان برای افراد یکنواخت و عادی باشد و موجب تضعیف روحیه آنها گردد. از طرفی دوری از فرزندان و خانواده برای سالمندان بسیار سخت و ناراحت کننده است؛ به همین دلیل لازم است فرزندان به صورت مرتب به والدین خود سر بزنند و از آنها غافل نمانند.
تسهیل انطباق سالمند با خانه جدید خود
خوب یا بد بودن خانه سالمندان، تا حد زیادی به باور خود فرد سالمند و شرایطی که به آن جا منتقل شده بستگی دارد. قبل از انتقال او به خانه سالمندان، با او صحبت کنید تا از لحاظ روحی آمادگی داشته باشد، نظرات او را بشنوید و شرایطی را فراهم کنید که کمترین آسیب به او وارد شود.
اگر با فریب و بدون رضایت، او را به آسایشگاه سالمندان بفرستید، یکی از سختترین تجربههای عمرش را برای او رقم میزنید. موجی از احساسات طرد شدگی، خیانت و ناسپاسی فرزندان در او ایجاد میشود و انطباق با محیط جدید برایش سختتر میشود. مرتب به ملاقات او بروید. گاهی شرایطی را فراهم کنید که به محیط خانواده بازگردد. تا این حس به او منتقل نشود که مورد بی مهری شما قرار گرفته است. امید دیدن دوباره شما به او انگیزه زندگی میدهد.
استاندارهای خانه سالمندان
برای آسایش سالمند خود، بهتر است به دنبال مکانی با استانداردها لازم باشید. از جمله شرایطی که خانه سالمندان باید برای رفاه و آسایش سالمندان فراهم کند، عبارتند از:
شرایط محیطی مناسب در خانه سالمندان
اتاقهایی با پنچره بزرگ و نور کافی، نزدیک بودن تخت سالمند به کلید برق، وجود دستگیرهها در قسمتهای مختلف به منظور حفظ تعادل فرد سالمند، پلههای کم، داشتن آسانسور، توالت فرنگی از عواملی است که در خانه سالمندان باید لحاظ شده باشد.
وجود کادر مجرب پزشکی، متخصص و پرستار
حضور پزشک به منظور بررسی سلامتی عمومیسالمندان و کاهش تنشهای جسمیآنان لازم است. پیگیریهای لازم برای اجرای درمانهای دارویی و پزشکی، وضعیت تغذیه از طریق کادر پرستاری اعمال میشود. در صورت نیاز فرد سالمند و رضایت شما، ویزیت توسط متخصصان در حوزههای دیگر سلامت در داخل یا خارج از خانه سالمندان انجام میگیرد.
خدمات روان شناسی در خانه سالمندان
با توجه به افزایش احتمال بروز نشانههای افسردگی، اضطراب، ناامیدی و بیماریهای جسمیو ذهنی مانند پارکینسون، آلزایمر و ... در سنین بالا، بهره گیری از روان درمانی فردی، گروهی و خانواده درمانی نقش زیادی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره خانواده کلیک کنید.
خدمات تفریحی، مراقبتی و بهداشتی
برنامههای تفریحی متنوع مانند برگزاری جشنها به مناسبتهای مختلف در تقویت روحیه و انگیزه سالمندان اهمیت زیادی دارد. خدمات بهداشتی و مراقبتی شامل تعویض لباس، ملحفه، کمک به راه رفتن فرد سالمند، در نظر گرفتن برنامه غذایی مناسب با سن و وضعیت جسمانی اهمیت دارد.
استخدام پرستار برای نگهداری سالمند در خانه
ممکن است، پدر یا مادر سالمندتان تحت هیچ شرایطی راضی نباشد که به خانه سالمندان برود. در صورتی که وضعیت جسمیاو به گونهای ست که امکان نگهداری او در خانه با استخدام یک پرستار وجود دارد و نیازی به خانه سالمندان نیست. از پرستاری که آگاهی کافی از بیماری سالمندان دارد و از توانایی جسمیخوبی برخوردار است میتوانید کمک بگیرید.
چطور مانع از افسردگی سالمندان شویم؟
یکی از عواملی که باعث حس افسردگی و ناامیدی در سالمندان میشود نداشتن مسئولیت برای انجام کارها است. فراهم کردن شرایطی که فرد مسن بتواند برخی از کارها را خودش انجام دهد به عنوان مثال آب دادن به گلها یا واگذاری وظایف ساده در حفظ حس خودمختاری آنها مؤثر است. راههای ارتباطی سالمند با جامعه را قطع نکنید. برنامههای تفریحی خارج از مرکز مانند رفتن به کافی شاپ، خرید، سینما و ... در برنامه هفتگی قرار دهید. سالمندان هنوز قادر به استفاده از هوش هیجانی خود هستند؛ پس به آنها این امکان را بدهید تا هوش هیجانی خود ر ا به چالش کشیده و بهبود ببخشند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هوش هیجانی کلیک کنید.
مرتب به سالمند خود سر بزنید و احوال او را جویا شوید و از حسن خلق کارکنان مطمئن شوید؛ چون احتمال آزار و اذیت سالمند وجود دارد به خصوص در شرایطی که فرد توانایی حرف زدن نداشته باشد یا به بیماریهایی مانند آلزایمر مبتلا باشد.
برای دریافت مشاوره در زمینه خانه سالمندانمیتوانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسیحامیهنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع : خانه سالمندان خوب یا بد؟ | مزایا و معایب خانه سالمندان